Нож складной SG 095 black-M

Нож складной SG 095 black-M

864 грн

SG 095 black--M

Готов к отправке

Доставка Подробнее

  • Самовывоз в Харькове

    Бесплатно

  • Самовывоз из Новой Почты

    от 51 ₴

    Бесплатно от 1500 ₴

  • Самовывоз из Укр Почты

    от 35 ₴

    Бесплатно от 699 ₴

Оплата

  • Оплата при получении товара, Картой онлайн, Безналичными для юридических лиц

Гарантия

Обмен/возврат товара в течение 14 дней


Гарантируем проверку товара перед отправкой
Характеристики
ПроизводительGrand way
ВидСкладной
ТипНа подшипнике
Общая длина, мм155
Длина клинка, мм66
Длина рукояти, мм89
Толщина клинка, мм3
Ширина клинка, мм23
Материал клинкаD2
Твердость стали, HRC59-61
Поверхность лезвияSatin finish
Материал рукоятиG10
Наличие клипсыДа
Тип замкаLiner Lock
Наличие чехлаНет
Вес, г88
Вид упаковкиЦветная картонная коробка
Описание
Grand Way SG-095 black-M– складаний EDC ніж із сталі D2
Що таке EDC ніж?

Ця назва походить від англійського " Every Day Carry Knife". Так називають сучасні складані ножі, призначені для щоденного носіння. Передбачається, що такий ніж стане таким самим звичним для вас предметом, як мобільний телефон або ключі від квартири.

Відповідно, від EDC складаного ножа очікується, що він буде компактним, зручним у носінні та роботі, надійним.
Велика увага приділяється і дизайну. Адже це не просто інструмент, це ще й аксесуар. що стане постійною частиною образу власника.

 

Grand Way SG-095 black-M

Grand Way SG-095 black-M - дуже гарний і дуже якісно зроблений складаний ніж.
У ньому досить привабливих рис, починаючи від оригінального дизайну і закінчуючи просто бездоганною роботою механіки та рівнем збирання.
Причепитися просто нема до чого і навіть не хочеться.

Почати варто, мабуть, із деяких загальних моментів. SG-095 black-M
 – модель із нової лінійки від Grand Way. Називається ця серія D2, і для бренду це справжній якісний прорив. Як і очікується від подібного ножа, матеріали при його виготовленні використані найактуальніші та найпопулярніші в індустрії.

Як ясно з назви серії, клинок ножа виготовлений із сталі D2. Відомо, що ця інструментальна сталь давно і добре себе зарекомендувала. Її високі характеристики, особливо зносостійкість та гарне збереження гостроти ріжучої кромки широко відомі.

Конструктивно ніж виконаний у форматі EDC фліперу із замком типу liner lock. Формат сучасний, актуальний та затребуваний. Маса ножа 88 грам. Загальна довжина 155 мм, довжина клинка 89 мм, товщина по обуху – 3 мм. Ніж міцний, зручний, дуже якісно зібраний. В принципі, відмінна обробка деталей та вузлів, відсутність люфтів або ще якихось технічних недоліків, стало типовим для серії D2. Про SG-095 black-M можна зовсім не кривлячи душею сказати, що це дуже сучасний та якісний міський складень.

Дизайн ножа виглядає дуже професійною, стильною роботою справжнього технічного художника. І з погляду логіки експлуатації та ергономіки все також продумано. SG-095-M black явно спроектований досвідченими людьми із гарним смаком.

Наприклад, якщо поглянути на рукоятку, у вічі одразу впаде її продумана ергономічна форма. Ніж лягає в руку дуже добре.
Кліпса, темлячний отвір, відкрита конструкція рукояті, що полегшує догляд за ножем - всі ці найбільш вдалі та корисні для сучасного складаного ножа риси у SG-095-M black присутні. Що ще раз дає нам право сказати про продуманість всієї конструкції в цілому.

Гвинт в осьовому вузлі зроблений дуже стильно та красиво.
Сам осьовий механізм працює легко і без затримок. Пара підшипників справляється зі своєю роботою добре.

Відкрити або закрити ножа однією рукою не складе проблем. У цьому дуже допомагає дуже зручний підпальцевий отвір. Він, знову ж таки, є гарним елементом дизайну. Як альтернативний метод розкриття присутній плавець-фліпер. Цей же плавець відіграє роль надійного упору для пальців.

Клинок є досить оригінальним варіантом форми drop point. Він має дуже якісне сатинування та дуже цікавий гринд. Спуски прямі, високі. Помітний, акуратний чойл у плавця. Кінчик клинка виглядає так, ніби він здатен переносити серйозні навантаження. Загалом і на клинці ножа ми бачимо цілком гідний набір актуальних для сучасного складаного ножа «фішечок».

Grand Way SG-095 black-M - справжнісінький сучасний брендовий ніж. На нього приємно дивитися, ним приємно та зручно користуватися. Як ніж для міста, він є фактично ідеальним. В принципі, якщо ви візьмете його із собою кудись за межі міста, він впорається і з цим випробуванням. Адже SG-095-black-M для цього досить міцний та надійний. Цей ніж безперечно коштує вашої уваги, виглядає він явно дорожче тих грошей, які за нього просять.

Чому сталь D2 – одна з найпопулярніших у ножовій промисловості?

Інструментальна сталь D2 була створена в США. Вона створювалася для використання при виготовленні відповідних вузлів та деталей, що працюють із значними навантаженнями.
Наприклад, D2 широко застосовується у виробництві підшипників.
Одна з важливих переваг цієї сталі – чудове співвідношення твердості та пластичності. Клинки з D2 можно заточити до значних показників гостроти, вони чудово ріжуть і довго не затуплюються.
При цьому, сталь D2 хоч і тверда, але не крихка. Вона здатна витримувати механічні нарузки без утворення тріщин та сколів.


Чим D2 перевершує інші популярні ножові сталі?

При порівнянні сталі D2 з популярними ножовими нержавійками типу 420,440А,440С, 5Cr15MoV, 8Cr13MoV можна відзначити, що вона помітно перевершує їх вмістом вуглецю, а значить – твердістю та тривалістю збереження гостроти, дещо поступаючись їм у корозійній стійкості.

При грамотному з ним обходженні, клинок з D2 в більшості випадків різатиме краще і довше, ніж клинок з будь-якої з вищезгаданих сталей. Але вимагатиме до себе трохи більшої уваги щодо захисту від вологи та вогкості.

Через достатньо високого вмісту вуглецю ця сталь відноситься до «напів нержавіючих», і за своєю стійкістю до корозії займає проміжне положення між нержавіючими і вуглецевими сталями. Тобто вона не кородує так стрімко, як вуглецеві («іржавіючі») сталі, але й у вологому середовищі ніж з D2 зберігати не рекомендується. Втім, тут немає нічого складного: просто протирайте ножа насухо після роботи і стежте, щоб усередині ящика або чохла в якому ви його зберігаєте не було мокро.

Отзывы

Added to your compare, View comparison list click here

Возможно вам понравятся

Просмотренные товары

Оценки и отзывы покупателей

Еще никто не опубликовал обзор

Оценить / написать комментарий