Нож складной SG 080 black

Нож складной SG 080 black

1 184 грн

SG 080 black

Готов к отправке

Доставка Подробнее

  • Самовывоз в Харькове

    Бесплатно

  • Самовывоз из Новой Почты

    от 51 ₴

    Бесплатно от 1500 ₴

  • Самовывоз из Укр Почты

    от 35 ₴

    Бесплатно от 699 ₴

Оплата

  • Оплата при получении товара, Картой онлайн, Безналичными для юридических лиц

Гарантия

Обмен/возврат товара в течение 14 дней


Гарантируем проверку товара перед отправкой
Характеристики
ПроизводительGrand way
ВидСкладной
ТипНа подшипнике
Общая длина, мм220
Длина клинка, мм88
Длина рукояти, мм132
Толщина клинка, мм3.8
Ширина клинка, мм26
Материал клинкаD2
Твердость стали, HRC59-61
Поверхность лезвияSatin finish
Материал рукоятиG10
Наличие клипсыДа
Тип замкаLiner Lock
Наличие чехлаНет
Вес, г125
Вид упаковкиЦветная картонная коробка
Описание
Grand Way SG-080 black – складаний EDC ніж із сталі D2

 

Що таке EDC ніж?

Ця назва походить від англійського " Every Day Carry Knife". Так називають сучасні складані ножі, призначені для щоденного носіння. Передбачається, що такий ніж стане таким самим звичним для вас предметом, як мобільний телефон або ключі від квартири.

Відповідно, від EDC складаного ножа очікується, що він буде компактним, зручним у носінні та роботі, надійним.
Велика увага приділяється і дизайну. Адже це не просто інструмент, це ще й аксесуар. що стане постійною частиною образу власника.

 

SG-080 black

SG 080 black – відносно нова модель складаного ножа Grand Way.
Чисто технічно, це ще один якісний EDC-фліппер із ряду тих, що Grand Way зібрав у лінійці D2.

Але насправді, SG 080 black – вкрай примітний ніж. При погляді на нього недаремно згадується добре відомий Архангел від Чада Лос Баноса.

Якщо замовляючи SG 080 black, Grand Way в першу чергу хотіли внести різноманітність до свого асортименту, то ця мета точно досягнута. Ніж вийшов вкрай оригінальним, помітним, таким що відрізняється навіть від більшості ножів своєї лінійки.

Насамперед, впадає у вічі форма клинка. Це – так званий trailing point, особливо характерний для традиційних східних ножів та кинджалів. Знавці відзначають, що як не дивно, такі леза можна зустріти не лише на старовинній холодній зброї. Ножі з трейлін пойнтами, нерідко використовувалися і для справ суто мирних. Пишуть, що такими ножами часто користувалися при обробці риби та знятті шкур.

У сучасному EDC такий клинок, звичайно ж, в першу чергу використовується для того, щоб надати ножу індивідуальності, такого собі зухвалого і помітного образу. SG 080 black виразно виділятиметься на тлі стандартних міських ножів. Він привертає увагу, він вражає.

Довжина ножа у розкритому стані становить 220 мм, у складеному – 132 мм, довжина клинка – 88 мм, товщина по обуху – 3.8 мм. Вага – 125 грам, що для EDC ножа більш ніж прийнятно.
Спуски клинка прямі від верхньої третини. Фальшлезо не тільки підвищує проникаючу здатність клинка, а й формує ребро жорсткості, що підвищує його міцність.
Матеріал клинка – добре відома «напівнержавіюча» сталь D2.

Так що все говорить про те, що і колоти і різати цей ніж буде добре.

Ніяк не можна не поговорити і про рукоять. Вона має досить цікаву форму. Контури її на погляд виглядають незвичайно ламаними, з безліччю вирізів і кутів. Але варто взяти ніж у руки, як стає зрозуміло, що всі ці вирізи зроблені доречно та там де треба. Особливо добре подібні рукояті лежать у руці при зворотному хваті. Втім, SG 080 black буде зручно тримати всіма основними способами хвату. Проблема ергономіки у цій моделі явно вирішена.

Сама рукоятка складається з двох сталевих лайнерів. Накладки зроблені з шорсткого чорного G10 гарної якості. Є масивний бекспейсер, що підвищує міцність рукояті. Пружина замку liner lock у місці контакту з пальцем має глибоку вибірку з насічкою, так що користуватися нею легко та зручно. Плавець-фліпер у робочому положенні утворює помітний упор під пальці.
Сам фліп у ножа легкий та енергійний. В осьовому механізмі знаходиться пара кулькових підшипників.
Акуратна сталева кліпса в міру глибока і в міру туга. Ніж дуже легко сідає на кишеню.

У цьому ножі все на своїх місцях, все продумано, зручно та зрозуміло.
Незважаючи на незвичність, це досить прагматична і практична модель. Це не іграшка, а дуже зручна у реальній роботі річ.

Якість з якою цього ножа зібрали на фабриці – гідна cтоятив в рівень з популярними EDC моделями на сучасному ринку. Матеріали – якісні. Сам він легкий, зручний, з гарним клинком різучої геометрії.

І до цих усіх плюсів у SG 080 black є ще й вагон харизми і не маленький візок індивідуальності. Вас запам'ятають по цьому ножу. Про цей ніж пам'ятатимуть, що він ваш. У наш час, коли навіть телефони та автомобілі від різних виробників вже важко відрізнити з першого погляду, такий ось потужний заряд оригінальності справді радує.

 

Чому сталь D2 – одна з найпопулярніших у ножовій промисловості?

Інструментальна сталь D2 була створена в США. Вона створювалася для використання при виготовленні відповідних вузлів та деталей, що працюють із значними навантаженнями.
Наприклад, D2 широко застосовується у виробництві підшипників.
Одна з важливих переваг цієї сталі – чудове співвідношення твердості та пластичності. Клинки з D2 можно заточити до значних показників гостроти, вони чудово ріжуть і довго не затуплюються.
При цьому, сталь D2 хоч і тверда, але не крихка. Вона здатна витримувати механічні нарузки без утворення тріщин та сколів.


Чим D2 перевершує інші популярні ножові сталі?

При порівнянні сталі D2 з популярними ножовими нержавійками типу 420,440А,440С, 5Cr15MoV, 8Cr13MoV можна відзначити, що вона помітно перевершує їх вмістом вуглецю, а значить – твердістю та тривалістю збереження гостроти, дещо поступаючись їм у корозійній стійкості.

При грамотному з ним обходженні, клинок з D2 в більшості випадків різатиме краще і довше, ніж клинок з будь-якої з вищезгаданих сталей. Але вимагатиме до себе трохи більшої уваги щодо захисту від вологи та вогкості.

Через достатньо високого вмісту вуглецю ця сталь відноситься до «напів нержавіючих», і за своєю стійкістю до корозії займає проміжне положення між нержавіючими і вуглецевими сталями. Тобто вона не кородує так стрімко, як вуглецеві («іржавіючі») сталі, але й у вологому середовищі ніж з D2 зберігати не рекомендується. Втім, тут немає нічого складного: просто протирайте ножа насухо після роботи і стежте, щоб усередині ящика або чохла в якому ви його зберігаєте не було мокро.

Отзывы

Added to your compare, View comparison list click here

Возможно вам понравятся

Просмотренные товары

Оценки и отзывы покупателей

Еще никто не опубликовал обзор

Оценить / написать комментарий